Sunt insarcinata! Mai trebuie sa merg la clinica stomatologica?

 • Home
 • Stiri
 • Sunt insarcinata! Mai trebuie sa merg la clinica stomatologica?

Sunt insarcinata! Mai trebuie sa merg la clinica stomatologica?

Este tratamentul dentar sigur pe durata sarcinii?

Raspunsul este foarte precis: DA. Datorita modificarilor hormonale din aceasta perioada, dintii si gingiile dumneavoastra necesita o atentie suplimentara!. Sarcina, prin cresterea nivelului de estrogen si progesteron, favorizeaza inmultirea unor bacterii si aparitia gingivitei. Gingiile isi modifica culoarea devenind violacee, sangereaza frecvent si cresc in volum.

Graficul de manifestare al acestor semne il urmeaza pe cel al nivelului de hormoni si atinge un punct maxim in luna a VIII-a, urmand sa scada in luna a IX-a. Se estimeaza ca 30-50% dintre femeile insarcinate prezinta probleme gingivale, dar acestea nu se datoreaza sarcinii in sine, ci unei placi bacteriene preexistente.

Multe femei stiu ca o cale de transmitere a infectiilor este cea genitala, dar putine cunosc faptul ca, bacteriile cantonate la nivelul gingiilor pot patrunde in circulatia generala rezultand infectii severe. De aceea este foarte important sa se mentina o igiena bucala maxima si consultatii regulate la medicul dentist pentru igienizari profesionale (periaj si air flow) Ca regula generala, medicii dentisti trebuie sa evite radiografiile dentare pe toate perioada sarcinii. Manevrele mai complicate cum sunt interventiile chirurgicale, extractiile trebuie temporizate pentru trimestrul al 2-lea si al 3-lea de sarcina.

In cazul unei urgente (crize dureroase sau abces), stomatologul trebuie sa colaboreze cu medical obstetrician pentru alegerea unei solutii optime atat pentru mama cat si pentru fat. Deasemenea studii recente au demonstrat repetat ca anestezia nu este nociva pentru sarcina si ca mai degraba stresul unei interventii dureroase sau durerea in sine determina efecte negative asupra copilului.

Este important pentru viitoarele mamici sa stie faptul ca alcoolul si fumatul sunt factori extrem de nocivi ce pot determina pe langa malformatii, si o greutate mica la nastere a copilului, cu posibile efecte negative asupra sanatatii dentare: smalt mai slab calitativ si chiar cantitativ.

Trebuie sa amintim ca dintii permanenti ai copilului isi incep dezvoltarea intrauterin si ca nutritia mamei, starea de sanatate generala influenteaza sanatatea acestora. Practic mama sanatoasa egal copil sanatos, iar mentinerea unei bune igiene orale este cel mai intelept lucru, nu doar in timpul sarcinii , ci pe durata intregii vieti.

Leave A Reply

aligner-spark

Tratament Ortodontic cu Aligners Invizibili

RON 990 - COST FIX LUNAR (RATE)
 • NU SE VEDE. APROAPE INVIZIBIL.
 • NU EXISTA RESTRICTII ALIMENTARE
 • DURERILE SUNT MINIME, APROAPE INSESIZABILE.
 • CONTROALE MAI RARE
 • PACIENTII DIN AFARA TARII POT BENEFICIA DE UN TRATAMENT ORTODONTIC
 • IGIENA ESTE USOR DE MENTINUT. GUTIERA SE POATE DA JOS.
 • PRETUL NU DIFERA CU MULT FATA DE UN TRATAMENT CU APARAT FIX
 • SUPRAFATA CRESCUTA DE CONTACT INTRE ALIGNER SI DINTI OFERA POSIBILITATEA DE TRATAMENT A UNOR ANOMALI DENTARE COMPLEXE
Deschide Whatsapp
Aveti nevoie de ajutor?
Va putem ajuta?
Call Now Button